Banjaluka

Na Gradskoj tržnici voće i povrće bez pesticida

Inspektori za hranu, uz svakodnevne kontrole ispravnosti i kvaliteta prehrambenih proizvoda kako u proizvodnji tako i u prometu, obavljaju posebnu kontrolu kvaliteta sezonskih prehrambenih proizvoda.

Tako su inspektori za hranu Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave proteklih dana vršili kontrolu kvaliteta prehrambenih proizvoda na Gradskoj tržnici u Banjoj Luci.

Loading...

Kako su naveli, poseban akcenat stavljen je na kontrolu kvaliteta svježeg voća i povrća.

Tako je pored inspekcijske kontrole uslova prometa navedenih prehrambenih proizvoda, zajedno sa predstavnicima JZU Instituta za javno zdravstvo iz Banje Luke, izvršeno uzorkovanje mladog luka, blitve, paradajza, zelene salate, jabuka i jagoda.Uzorci hrane su dostavljeni na analizu u navedeni Institut.

Zahtjev inspektora prvenstveno je bio da se prilikom analize navedenih uzoraka prehrambenih proizvoda utvrdi nivo ostataka pesticida u istima.

-Prema dobijenim rezultatima laboratorijskih analiza dostavljenih uzoraka prehrambenih proizvoda, odnosno uzoraka svežeg voća i povrća, može se zaključiti da je ispitivano voće i povrće bezbjedno za ljudsku ishranu, s obzirom na to da su utvrđene vrijednosti nivoa ostataka pesticida u istima niže od propisanih – naglasili su iz Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!