Magazin

“Golupčići” se češće razvode

Parovi koji na početku braka cvrkuću i ne mogu da skinu ruke jedno sa drugog imaju više šanse da se razvedu nekoliko godina kasnije.

Bar tako tvrdi psiholog Ted Hjuston koji je tokom 13 godina pratio 138 parova i to od dana njihovog venčanja. Više puta tokom ovog perioda parovi su intervjuisani i ispitivani o odnosu i osjećanjima.

Loading...

Parovi koji su se sedam ili više godina poslije vjenčanja razveli imali su jednu zajedničku osobinu – kao novopečeni mladenci su pokazivali emocije za trećinu više nego oni koji su ostali u srećnom braku.

Psiholozi objašnjavaju da su parovi kod kojih brak počne holivudski, uz trčanje u susret jedno drugom nakon 24 sata neviđanja, skloniji razvodu, jer je takav intenzitet emocija teško održati.

Brakovi koji započnu sa realističnim scenarijem imaju više šanse da opstanu, jer umjesto da se ispucaju u trci na 100 metara, znaju da trče maraton. I zato, umjereno sa poljupcima i zagrljajima.

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!