Banjaluka

Cvjetna oaza u Domu omladine: Posjetite Festival cvijeća

Otvoren je „Banjalučki festival cvijeća“, koji će zainteresovani moći da posjete do 19. maja u Domu omladine.

Gradonačelnik Igor Radojičić, otvarajući ovaj prvi festival posvećen cvijeću, kazao je da je ova manifestacija obnovljena izložba cvijeća, koju je Banja Luka imala prije više od trideset godina.

Loading...

Oni nešto stariji sugrađani se mogu sjetiti da je Banja Luka imala festivale cvijeća koji su bili popularni, posjećeni i imali smo mnogo izlagača iz inostranstava. Lijepe stvari treba obnoviti i vratiti i hvala svim izlagačima koji su nas podržali u organizaciji ovog festivala, koji će, nadam se, imati sve više izlagača. Ove godine, u okviru naše priče o cvijeću u parkovima, u grad smo vratili i tulipan „Banjaluka“ – kazao je Radojičić.

On je pozvao sugrađane da dođu i vide šta je to priredilo 11 izlagača ovogodišnjeg festivala cvijeća. Prema njegovim riječima, uporedo sa Festivalom cvijeća, u gradu će za vikend biti još nekoliko događaja, poput Ćevap festa, velike smotre folklora sa nekoliko hiljada učesnika i festivala Kraft pivara.

Na svečanom otvaranju festivala nastupili su učenici Muzičke škole „Vlado Milošević“.

Prva dva dana su izložbenog karaktera, a treći dan je zamišljen kao prodajna izložba cvijeća, kada će svi posjetioci imati priliku da kupuju po sniženim cijenama, ali i da dobiju savjete stručnjaka, pa i određene poklone.

Radno vrijeme festivala je od 11 do 19 časova.

Banjalučki festival cvijeća imaće i bogat prateći program, a izdvajamo školu aranžiranja koja će biti održana 17. i 18. maja, od 16 do 17 časova.

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!