Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

„Ćevap fest“ u brojkama: 20.000 posjetilaca, 13.000 porcija

Više od 20.00 Banjalučana i turista iz regiona posjetilo je prethodni vikend drugi Ćevap fest, čime je ova manifestacija, i zvanično, oborila rekorde, kao najmasovniji događaj u ovoj godini, ukazuju prve procjene gradskih službi.

Pored turista, koji su uživali u nadaleko poznatoj banjalučkoj deliciji, razloga za zadovoljstvo imale su i gradske ćevabdžije, koje su za dva dana trajanja ove manifestacije, po prvim podacima, ispekli oko 13.000 porcija ćevapa.

Gradski zvaničnici najavljuju da će ova manifestacija postati tradicionalan događaj, te ističu da će se i u narednim mjesecima snažno raditi na animiranju turista iz regiona, kojima Banja Luka, kako kažu, može mnogo toga da ponudi.

Šef kabineta gradonačelnika Milan Grubor ističe da je opredjeljenje gradskih vlasti da šire mreže ovakvih i sličnih manifestacija, sa osnovnim ciljem snažnijeg pozicioniranja Banje Luke na regionalnoj turističkoj mapi, ali i svojevrsnog otvaranja grada.

– Događaji iza nas, poput Ćevap festa, Festivala cvijeća i niza drugih manifestacija, pružila su potvrdu da idemo u dobrom pravcu kad je riječ o strateškom opredjeljenju o Banjoj Luci kao „otvorenom i prijateljskom gradu“. Poučeni ovim iskustvom, i u narednim mjesecima aktivno ćemo raditi na tome da naš grad postane znatno posjećeniji nego što je to sada bio slučaj. Prve procjene turističkh i ugostiteljskih radnika, koji posljednjih dana bilježe jako dobre statitike, daju nam podstrek da nastavimo u ovom pravcu – rekao je Grubor.

Sve proljetne manifestacije u gradu, njih pedesetak, objedinjene su ove godine pod zajedničkim imeniteljem „Proljeće u Banjaluci“, kao svojevrstan gradski turistički proizvod.
U danima pred nama očekuju nas brojni događaji u okviru „Proljeća u Banjaluci“, među njima i dugo najavljivani Moto fest, Vinosaur i, kao novost, viteške borbe na Kastelu.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button