Kultura

Otvorena “Art terasa”: Nova scena u kulturnoj ponudi Banjaluke

„Art terasa”, nova kamerna scena Kulturnog centra Banski dvor za kulturne namjene svečano je otvorena sinoć od 20 časova.

U pitanju je prostrana terasa kapaciteta do 80 sjedećih mjesta koja se nalazi na prvom spratu Banskog dvora, a koja će prevashodno biti namijenjena za organizaciju književnih promocija i koncerata umjetničke muzike. Nakon kratkog pozdravnog govora „Art terasu“ je svečano otvorio direktor Banskog dvora Kulturnog centra Mladen Matović.

Loading...

-Nakon otvaranja “Art Dvorišta” u julu prošle godine, Banski dvor kroz otvaranje „Art terasa“ i u ovoj godini nastavlja sa realizacijom novog koncepta rada koji pored organizacije reprezentativnih kulturnih sadržaja u vlastititoj produkciji podrazumijeva i pokretanje novih prostora i scena za kulturne namjene.

Upravo zahvaljujući pokretanju novih scena kao što su „Art dvorište“i „Art teatar“ Banski dvor će i ove godine biti jedna od rijetkih ustanova kulture koja neće praviti ljetnju pauzu već kontinuirano priređivati programske aktivnosti i u ljetnjem periodu- rekao je Matović.

U umjetničkom dijelu programa nastupio je talentovani banjalučki saksofonista i džez muzičar Albert Bojan Savić, a već od večeras u ovom prostoru se od 17. 30 časova održava poetsko veče pod nazivom “Poeziju će svi čitati” Draška Sikimića i Bore Kapetanović u okviru Festivala književnosti “Imperativ”.

(srpskainfo.com)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!