Politika

Digitalne radničke kartice do kraja godine

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović najavio je da će do kraja godine biti uvedene digitalne radničke kartice da bi se poslodavci onemogućili da lažno prijavljuju radnike, te obavezali da plaćaju obaveze.

Savanović smatra da će digitalne radničke kartice unaprijediti regulativu u ovoj oblasti, jer postoje nesavjesni poslodavci koji su bili spremni da jedan dan prijave radnika, a da ga drugi dan odjave, te da se nije moglo sa sigurnošću znati koliko je prijavljenih, a koliko neprijavljenih radnika.

Loading...

On je istakao da je u interesu poslodavaca, radnika, sindikata i Vlade da se uvede red u sistem plaćanja doprinosa i prijavljivanja radnika, čime se poboljšava i punjenje penzionog i zdravstvenog fonda.

To je opredjeljenje Vlade još od prije nekoliko godina i mi ćemo, budite sigurni, istrajati na tome” rekao je Savanović novinarima u Stanarima.

Savanović je napomenuo da će digitalne radničke kartice uvesti Ministarstvo finansija, te da će time biti olakšan i posao inspekciji tokom kontrole.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!