Kolumne

Jovana Šarić: Pismo tebi moj brate Davide

Baš sada dok ovo pišem, sjedim na našem mjestu.

Svaki šum mi daje nadu da ćeš se pojaviti od nekud. Na trenutke od moje sjene mi se učini kao da stojiš iznad mene. Ljubim dred ovaj koji si ti pravio isti osjecaj kao kad sam ljubila tvoj obraz. Kad ti zagrlim oca, tvoj zagrljaj…isti stisak oko ramena kao tvoj. Onaj momak što tamo prelazi ulicu ima isti hod kao ti.

Loading...

Sjećam se…”samo te treniram” zadnje riječi koje si mi rekao. Ovo mi je životni trening. Ali znam da ću na kraju, kao najveći sampion doći do cilja. Na kraju ću da te zagrlim čvrsto, naslonim glavu na tvoje rame i kažem ti da si nabolji trener ikad, brate moj.

Sjecam se i da si mi jednom rekao:” ne brini maći, ja sam tu i kad nisam”. Znam da jesi tu. Znam da nas pomno posmatraš.

Znam da čuješ sve što govorim, pa mi reci moj Davide:

Zašto si bio sam te kobne noći?
Zašto nas nisi pozvao?
Šta su ti to učinili?
Zašto si im smetao?
Davide..
Zašto su te ubili?!
Spavaju li mirno?
Vide li te u svakoj osobi kao ja?
Gdje je to kobno mjesto?
DAVIDE.
DAVIDE MOLIM TE, RECI NAM!
Zašto nam ne daju da saznamo?
Ko te ubio Davide?

Znam brate, rekao bi nam, no mrtva usta ne govore.

Isto tako znam, da ćes nam svima, prije ili kasnije ispričati pravu istinu. Do tog dana praznina na kojoj se nalazila moja tvrđava sreće stoji. Nema toga što je može unistiti. Postoji samo nešto sto može ublažiti tu bolnu prazninu. To su samo dvije rijeci. Istina i pravda. Tvrđavu sreće su uništili ali ljubav i sjećanja neće! To ti obecavam!

Kada se udruže istina, pravda, ljubav i sjećanje moćiću mirno da spavam i sanjam o našem sljedećem susretu, da se radujem nasem sljedećem zagrljaju, brate moj.

 

(Foto: Sara Ros)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!