Nauka i tehnologija

Samsungovi 8K televizori stižu u avgustu

Samsung je svoje 8K televizore prvi put prikazao tokom ovogodišnjeg CES sajma, a kompanija je izrazila želju da ovu rezoluciju načini široko dostupnom i pored toga što je 4K tek počeo da dobija na popularnosti.

Tokom nedavnog QLED & Advanced Displays samita u Los Angelesu, Samsung je ponovo istakao svoju želju da popularizuje 8K televizore, uz moguće predstavljanje tokom IFA 2018 sajma u Berlinu. 

Samsung je najavio dve nove linije 8K televizora, mada trenutne specifikacije koje je kompanija istakla nisu cilj i nisu konačne. Prva 8K TV linija će imati modele od 65, 75 i 82 inča, dok bi 92-inčni model mogao usljediti tokom 2019. godine.

Loading...

Najveća odlika ovih televizora bi trebalo da bude donošenje 120Hz osvježavanja, ali nije sigurno da će ovo biti i postignuto. 

Druga planirana linija nema okvirni datum objave, ali se vjerovatno može očekivati tokom naredne godine. Linija će biti nešto jeftinija, sa 65-inčnim i 75-inčnim modelima i 60Hz osvježavanjem.

Prva linija 8K televizora bi mogla biti spremna već tokom avgusta, a trenutno nema zvaničnih informacija o mogućoj cijeni dolazećih TV uređaja.

(kitguru.net)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!