Banjaluka

Nova fasada i kotlovnica za školu u Obilićevu (FOTO)

Iako je školska godina završena, u OŠ Dositej Obradović u Banjaluci i dalje se vrijedno radi kako bi đake na jesen dočekali još bolji uslovi u učionicama.

Na ovoj obrazovnoj ustanovi obnovljena je fasada, putem projekta energetske efikasnosti UNDP-a, dok je Ministarstvo prosvjete i kulture RS obezbijedilo novac za nabavku dvije nove peći za kotlovnicu. Školu u Obilićevu tim povodom je posjetio i ministar Dane Malešević, koji je razgovarao sa direktorom Draganom Kovačevićem. 

– Jedna smo od najstarijih škola na području Banjaluke, ali aktivno pratimo aktuelnosti u savremenom vaspitnom radu. Veoma uspješno smo završili aktivnosti u nastavnoj godini, učenici su učestvovali u raznim kultrunim i sportskim manifestacijama, i na raspust su otišli okićeni nagradama i priznanjima. Škola će ih u septembru dočekati u novom ruhu, obnovljena i spremna za nastavu – istakao je Kovačević. 

Podsjetio je da će u školi u potpunosti biti sanirani mokri čvorovi, u okviru akcije Gradske uprave i gradonačelnika Igora Radojičića za pomoć u obnovi banjalučkih škola, u čemu je na isti način učestvovalo i resorno ministarstvo i ministar Malešević.

Loading...

Pored velikih radova, u školi se raduju što će na jesen imati i više prvačića nego lani – u đačke klupe će prvi put sjesti 79 đaka.

(srpskainfo)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!