Društvo

Izraelski radio o Pravdi za Davida

O Pravdi za Davida koji 115 dana traže pravdu i istinu za banjalučkog studenta Davida Dragičevića koji je smrtno stradao pod misterioznim okolnostima čulo se i u Izraelu i to u jučerašnjoj emisiji Izraelska veza (Hakešer Haisraeli) u programu radio stanice Rešet bet(Reshet Bet), izraelskog javnog RTV servisa (Israeli Public Broadcasting Corporation).

Loading...

Radi se o emisiji koja se emituje u programu najslušanije i najrenomiranije izraelske radio stanice, koju vodi iskusni izraelski novinar Eliu Binon (Elihu Ben-Onn). https://www.kan.org.il/radio/program.aspx?progId=1212

U emisiji je učestvovo počasni konzul BiH u Izraelu Aleksandar Nikolić, koji je prenio hronologiju dešavanja u vezi slučaja Davida Dragičević.

Tokom razgovora, obuhvaćeni su institucionalni aspekti, od tužilaštva, MUP-a, do Narodne skupštine Republike Srpske, uključujući i njen Anketni odbor koji se bavio slučajem Davida Dragičevića. Nesumnjivo je da je izraelskoj javnosti bilo najpoznatije masovno i dostojanstveno okupljanje građana Banjaluke koji svakodnevno traže da se ovaj slučaj rasvijetli i da se utvrdi kako je David Dragičević stradao. Zanimljivi su bili i podaci koji su izneseni tokom emisije da grupa Pravda za Davida na Facebooku ima više od 330.000 članova.

Drugi dio razgovora sa Nikolićem odnosio se na prisne odnose između BiH i Izraela dvije zemlje, sa posebnim osvrtom na neophodnost dodatnih napora pospješenja privredno-trgovinskih odnosa.

Nikolić je naglasio doprinose zvaničnih posjeta Izraelu člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića, ministara bezbjednosti Dragana Mektića, inostranih poslova Igora Crnatka i spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića.

Nikolić je takođe ukazao i na značaj ambasadora BiH u Izraelu Jelene Rajaković u građenju odnosa između dvije zemlje.

(BN)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!