Društvo

Priča o drvenoj ruci sa Davidovog trga (FOTO)

Među onima koji podržavaju Davora Dragičevića u njegovoj borbi da sazna istinu o ubistvu sina Davida je i grupa mladića iz Novog Grada koji su od drveta napravili veliku podignutu ruku koja je postala znak i simbol grupe „Pravda za Davida“.

Ruka je na banjalučki Trg stigla prije mjesec dana, a do tada se nalazila na trgu u Novom Gradu. Napravljena je od hrastovine i danas se pored nje i fotografije ubijenog Davida, pale svijeće i odaje počast ubijenom Davidu.

– Petnaestak stanovnika Novog Grada je od početka bilo uz grupu „Pravda za Davida“. Prvi smo organizovali okupljanja u Novom Gradu. Htjeli smo da pomognemo ocu i da mu damo podršku – priča član grupe iz Novog Grada Igor Taborin.

Loading...

Uskoro je pao i prijedlog – da se umjesto deklarativne podrške uradi i „nešto konkretno“. Odluka je bila da to bude drvena ruka koja simbolizuje Davorovu borbu.

– Među članovima „Pravde za Davida“ nalazi se i moj kolega koji se bavi preradom drveta i izradom stolarije. Htjeli smo da napravimo poklon, da ga uručimo Davoru, da zna da smo uz njega – istakao je Igor.

Rečeno – učinjeno. Ruka je napravljena za sedam dana i potom se našla na Trgu u Novom Gradu.

– Javili smo se članovima grupe iz Banjaluke i pitali smo ih da li možemo da dovezemo ruku na banjalučki trg. Nismo znali da li će pristati na to ni da li će se Davor složiti s tim, ali nije bilo problema i ruka je stigla. Svi smo mi kao jedno. Nema razlika. I to je, nadam se, osnovna poruka svega što se zadnjih nekoliko mjeseci dešava širom BiH. Tragedija nas je ujedinila i svako od nas ima jedan zadatak – da pokaže da je i dalje čovjek – ispričao je za Igor Taborin.

Podsjećamo, David Dragičević (21) je nestao u Banjaluci u noći između 17. i 18. marta. Šest dana se tragalo za njim, da bi njegovo tijelo bilo pronađeno 24. marta na obali Crkvene.

Već dva dana nakon pronalaska tijela, MUP RS organizovao je konferenciju za medije koja je uznemirila javnost i izazvala bijes. Darko Ilić, načelnik uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS, tada je predstavio rezultate do kojih je istraga došla, a iz dijelova izlaganja se moglo zaključiti da da je David narkoman i kriminalac. Takođe, njegova smrt okarakterisana je kao zadesna, uz mogućnost da se radi o samoubistvu.

Slične tvrdnje u Skupštini je iznosio i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Međutim, 4. jula Okružno javno tužilaštvo Banjaluka okvalifikovalo je smrt Davida Dragičevića kao ubistvo i naredilo sporovđenje istrage na okolnosti koje su dovele do tragičnog okončanja njegovog života. Takođe, javno je demantovano da je David u kobnoj noći konzumirao narkotike, a i pljačka kuće se u posljednjim javnim istupima pripadnika vrha MUP-a i postupajućih tužilaca gotovo da i ne spominje.

Izvor
SrpskaCafeGlasBanjaluke
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!