Hronika

Borba protiv pedofilije na FB: Objavljena prepiska Banjalučanina, uposlenika vrtića, i 13-godišnjakinje

Na stranici “Borba protiv pedofilije” na društvenoj mreži Facebook objavljena je navodna prepiska N.P. (26) iz Banje Luke i 13-godišnje djevojčice, a u kojoj muškarac traži od nje da mu uslika “šta ima ispod gaćica” i nudi joj “tajnu vezu”.

Loading...

Na profilu 26-godišnjaka čak stoji da radi u jednom banjalučkom vrtiću. Objava prepiske izazvala je burne reakcije na društevnim mrežama, a dok jedni pozivaju na linč, drugi upozoravaju da na prvu ne treba isključiti mogućnost da je profil hakovan, navodi Faktor.

Neki od komentatora su istakli i da je slučaj već prijavljen, a još nema potvrde o autentičnosti prepiske.

U prepisci je vidljivo da žrtva u jednom momentu upozorava 26-godišnjaka da je “još djevojčica”, na šta joj on, kako stoji u prepisci, odgovara “pa jesi, i stvarno te strah ovoga”, a raspituje se i o njenom privatnom životu, gdje su joj roditelji, baka i drugo.

Oglasili se policija i vrtić

Nakon što je na stranici “Borba protiv pedofilije” na društvenoj mreži Facebook, objavljena navodna prepiska neprimjerenog sadržaja između 26-godišnjeg Banjalučanina koji radi u jednom vrtiću i 13-godišnje djevojčice, u slučaj se uključila i policija.

– Policijski službenici će provjeriti navode o činjenicama koje su se pojavile na društvenim mrežama i preduzeće potrebne mjere i radnje u skladu sa zakonom – istakli su u PU Banja Luka.

Na Facebook stranici vrtića je danas izdano saopštenje u kojem ističu da su slučaj prijavili policiji, da je vaspitač radio kod njih oko godinu, ali da još uvijek nemaju nikakve pouzdane informacije o spornoj prepisci.

– Učitelj je radio godinu dana i nikada nije bilo primjedbi. Politika naše firme je takva da nikad jedna osoba ne bude sama u grupi sa djecom, baš zbog spomenutih situacija. Mi smo bili dužni da obavjestimo nadležne organe i prijavimo slučaj. Utvrdili smo da u vrtiću nije bilo kriminalnih radnji. Roditelji mogu da budu mirni – saopštili su iz vrtića.

Podvukli su da će, kada je u pitanju sporna prepiska, biti urađena istraga i nakon toga utvrditi istina.

Izvor
Faktor.baFaktor.ba
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!