Društvo

BN prenosi: Dodikovi aktivisti pod lažnim imenom SNS-a lobiraju za SNSD u Srbiji

Ko su aktivisti koji u Srbiji obilaze građane s pravom glasa u BiH nudeći im razne vidove pomoći ukoliko u oktobru na izborima daju glas kandidatima SNSD-a Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović? Jesu li članovi SNS-a kako se predstavljaju, ili su u pitanju aktivisti SNSD-a?. O ovim saznanjima obaviješteni su i vrhovi stranaka SDS-a i PDP-a.

Pravi ili lažni aktivisti u Srbiji lobiraju za kandidate SNSD Milorada Dodika i Željku Cvijanović. Stranački aktivisti pojavljuju se na vratima kuća ili stanova građana, koji imaju pravo glasa na izborima u oktobru u BiH, a žive u Srbiji.

Potencijalnim glasačima nude razne vidove pomoći ali samo ako glasaju za Dodika i Cvijanovićevu. Uz to, kako tvrde naši izvori, te osobe se predstavljaju da su iz Srpske napredne stranke.

Loading...

Pošto je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u više navrata saopštio da se Srbija neće miješati u izbore u Republici Srpskoj, mala je vjerovatnoća da su u pitanju aktivisti Vučićeveg SNS-a.

Najvjerovatnije se radi o aktivistima SNSD-a, koji se lažno predstavljaju da su članovi Vučićevog SNS-a kako bi na taj način vrbovali što više glasača u Srbiji za kandidate SNSD-a.

Opšti izbori u BiH održaće se početkom oktobra.

Kandidati SNSD-a su Milorad Dodik, koji se kandidovao za člana u Predsjendištvu BiH iz Republike Srpske, i Željku Cvijanović, koja je kandidat za predsjendika Republike Srpske.

Bez obzira da li se radilo o pravim ili lažnim aktivistama ovakve radnje nisu dozvoljene po slovu zakona.

Sličnih prevara bilo je i u prethodnom periodu, a najizraženije su bile u Studentskom domu u Novom Sadu, gdje su aktivisti SNSD-a pokušavali da za novac od studenata iz RS obezbijede podršku Dodiku i Cvijanovićki.

O ovim aktivnostima, kako BN TV saznaje, upoznata su i rukovodstva SDS-a i PDP-a.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!