Društvo

Banjalučanin koji je spasio ženu i bebu, dobio ponudu švedske policije

Priča o stvarnom heroju, o kome su pisali mediji širom Evrope. Njegoš Tuševljak, porijeklom iz Sarajeva, u švedskom gradu Boros u maju je spasio život 26-godišnjoj ženi koja je sa bebom od šest mjeseci skočila u rijeku. Njegoš je porijeklom Sarajlija, u Švedskoj je uspješan sportista, kik bokser koji trenira mlađe naraštaje.

Njegoš se prisjetio tog majskog dana kad se vraćao sa posla, kada je prelazeći autom preko jednog mosta vidio da je jedna žena ostavila kolica i sa bebom skočila u rijeku.

Loading...

“Reagovao sam u par sekundi, ostavio auto i skočio za njom. Mislim da bi svako drugi normalan to uradio”, ispričao je gostujući u emisiji Dan uživo.

Kaže da nije razmišljao ni sekunde i da je njegova rekacija bila intuitivna i impulzivna, jer mu je samo bilo bitno da spasi život.

Komentarišući činjenicu da je oko 200 ljudi sve gledalo sa strane, ne radeći ništa, Njegoš kaže da mu je bilo krivo što niko nije reagovao, te da mu je jedan momak prišao da pomogne kad je sve bilo gotovo.

“Iznenadio sam se, bilo mi je teško, osjećao sam se uvrijeđenim. Ali trudio sam se da ne razmišljam o tome, bitno da je sve bilo u redu”, naglasio je.

Kaže da nije u direktnom kontaktu sa ženom koju je spasio, ali da bi je trebao sresti u jednoj emisiji kad se vrati u Švedsku.

Njegoš tvrdi da je dobio ponudu da radi u švedskoj policiji, zbog svog herojskog čina.

“Nisam ni znao da strani državljanin može biti policajac. Rekli su mi da je moguće i dali mi formulare da ispunim”, kazao je.

Kaže da je bio na razgovoru kod komandira policije, gdje mu je objašnjeno da mora proći konkurs, ali da će biti primljen sigurno nakon što prođe edukaciju.

“Nisam nikad razmišljao da postanem policajac, mada sam kao dijete gajio želju da budem inspektor”, objasnio je.

Njegoš kaže ne misli za sebe da je heroj, nego obična osoba koja je probala da spasi nekome život.

Govorio je i svojoj profesionalnoj karijeri u Švedskoj, gdje je uspješan kickboxer ima svoj klub, te istakao da je velika razlika u bavljenju sportom u BiH i Švedskoj. Kazao je da u Švedskoj država želi uspjeh i daje finansijsku podršku uspješnim sportistima, naročito ako treniraju mlade, te finansira sve troškove putovanja i takmičenja.

“Na nama je samo da se trudimo i ređamo uspjehe”, istakao je.

Ispričao je i da pomaže jednoj velikoj porodici iz Banjaluke, koja živi u lošim uslovima, da dobije krov nad glavom, te dodao da im je prije nekoliko dana odnio jednokratnu pomoć u hrani i higijeni.

“I sam sam kao izbjeglica živio u lošim uslovima”, kazao je Njegoš.

Izvor
N1
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!