Društvo

Malešević: Svake sedmice ću obilaziti paviljon da vidim kako napreduju radovi (VIDEO)

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević posjetio je danas dva paviljona Studentskog centra „Nikola Tesla“ u Banjaluci gdje je u toku sanacija. Iako su rokovi već probijeni, ministar očekuje da će radovi biti završeni u oktobru do početka akademske godine. Iz opozicije smatraju da to neće biti rok završetka i pitaju – gdje će do tada boraviti studenti?

Početak nove akademske godine je sve bliže, radovi još uvijek nisu ušli u završnu fazu, a prvi i drugi paviljon Studentskog centra „Nikola Tesla“ i dalje izgledaju kao gradilište.

Loading...

Resorni ministar, međutim, tvrdi da je zadovoljan dinamikom radova i da bi sanacija trebalo da bude završena do druge polovine oktobra, te da će kontrolisati tok završetka sanacije paviljona.

Bez obzira na ministrove vanredne kontrole, ipak bi moglo da dođe do novog probijanja rokova.

Za sanacione radove je iz budžeta Republike Srpske obezbijeđeno 3,3 miliona konveretibilnih maraka. Međutim, taj novac je dovoljan samo za unutrašnje radove i ugradnju elektro-instalacija, vodovoda i sistema grijanja.

Iz opozicije upozoravaju da je rok završetka radova već nekoliko puta produžavan. Resornog ministra pitaju gdje će biti smješteni studenti koji imaju ispite i ostale studijske obaveze i prije početka akademske godine.

Prvi i drugi paviljon studentskog centra, koji su ionako bili dotrajali, dokrajčilo je nevrijeme u decembru prošle godine. Ulazak u novi-stari smještaj čeka oko 1000 studenata.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!