Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Za rekreativce: Uređene nove staze do Banj brda

Na Banj brdu, najpopularnijem gradskom izletištu, uređene su nove pješačko-rekreativne staze u ukupnoj dužini od 6,5 kilometara.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas i sam prošetao novoizgrađenom stazom, rekao je da su rekreativci dobili novi sadržaj sa druge strane Banj brda, odnosno stazu koja kreće iznad banje u Srpskim toplicama prema restoranu „Novak“.

-Na stazi su napravljene dvije kućice, postavljeno je dvadesetak klupa, a potrebno je urediti još dva mostića – kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, uređenje planinarsko-pješačkih staza aktivirano je s obzirom na to da šetnja i rekreacija postaje sve više trend i interesovanje sugrađana.

-Prošle godine smo radili staze sa druge strane Banj brda, a ove godine ostaje nam još da se uradi staza u Trapistima, gdje se, u saradnji sa Šumskim gazdinstvom, gradi trim staza na pravcu od zavoda „Zotović“ do Krčmarica– zaključio je Radojičić.

Ideja za uređenje ovih staza potekla je od Planinarsko-alpinističkog kluba „Samit“. Predstavnik ovog kluba Miroslav Trivić izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je popularno šetalište dobilo nove sadržaje, ističući da su novouređene staze izuzetno ugodne za šetnju.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button