Kultura

Eksponati kroz zabavne i atraktivne iluzije u Muzeju RS

Muzej Republike Srpske, centralna ustanova zaštite pokretnih kulturnih dobara Republike Srpske i kulturna institucija sa dugom tradicijom, prepoznatljiva je kako kod nas tako i u regionu.

Planom i programom Muzeja RS za tekuću 2018. godinu, planirana je realizacija izložbe pod nazivom „Otključaj svijet iluzije i nauke“ koja će biti otvorena povodom Dana Grada, 20. aprila u 19  časova u Banjaluci.

Loading...

Riječ je o sasvim novoj postavci fascinantnog svijet nauke i iluzija, a koja će poljuljati povjerenje posjetilaca u spostvena čula i naučene doživljaje i percepciju svijeta oko nas.

Postavka je osmišljena tako da promoviše učenje kroz otkrivanje, aktivno učestvovanje i neposredan kontakt s naučnim izazovima.

Preko 20 eksponata kroz zabavne i atraktivne iluzije, edukovaće posjetioce o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i nauci, čime će moći bolje razumijeti zašto njihove oči vide stvari koje mozak ne razumije.

Riječ je o eksponatima poput krive sobe, sobe ogledala, kaleidoskopa, zoetropa, holograma, foto iluzija, kao i didaktičko-logičkih igračaka i sl.

Posjetioci će biti u prilici da osjete snagu centrifugalne sile, provjere svoj osećaj za ravnotežu i dožive optičke varke, što će im omogućiti da na neposredan način saznaju nešto više o naučnim principima.

Cilj ove izložbe je da razbije predrasude i stereotipe o posjeti muzejima, da pokaže stručnost osoblja u relaizaciji različite vrste projekata a najviše da privuče mlađe generacije podstičući ih na interakciju sa eksponatima i uopšteno na istraživanje cijelog Muzeja.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!