Svijet

NATO neće rasporediti brodove u Kerčkom moreuzu

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov smatra da NATO neće rasporediti brodove i učestvovati u provokacijama koje su osmislile ukrajinske vlasti u Kerčkom moreuzu.

“Oni mogu da podrže to moralno i politički. Ne vidim situaciju u kojoj brodovi NATO-a učestvuju u vojnim provokacijama. Ne vidim takvu vrstu situacije i na osnovu informacija kojima raspolažemo, imam sve osnove da verujem da NATO odlučuje za sebe”, rekao je Lavrov u intervjuu za TV Zvezda, prenosi Tas.

Loading...

U novembru 2018. godine ukrajinski predsednik Petro Porošenko želeo je da slanjem ukrajinskih brodova u Kerčki moreuz izazove skandal i kaže Zapadu “kako ga Rusija gazi i da traži nove sankcije”, rekao je Lavrov.

Ruski šef diplomatije istakao je da je Rusija spremna da dozvoli Njemačkoj i Francuskoj da prouči pravila plovidbe u Kerčkom moreuzu.

“Ako su Nijemci i Francuzi i dalje zainteresovani da saznaju šta se dogodilo i da se ne oslanjaju na glasine koje stižu sa ukrajinske strane, dobrodošli su”, poručio je Lavrov.

Tri ukrajinska ratna broda su u novembru prošle godine pokušala da uđu u ruske teritorijalne vode u Kerčkom moreuzu, zbog čega ih je ruska ratna mornarica zaustavila i zaplijenila, a posade pritvorila.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!