Politika

Govedarica: Dijaspora je važna za Srpsku

Dijaspora je veoma značajna za Republiku Srpsku i treba joj posvetiti posebnu pažnju, poručio je lider Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica na Sajmu domaćih proizvoda koji se održava u okviru trodnevne manifestacije „Dani dijaspore“ u Loparama.

„Kao predsjednik Srpske, tražiću od Vlade posebno mjesto za dijasporu, a upravo Ministarstvo za dijasporu, ekonomski razvoj i privrednu saradnju svakako može da nađe svoju novu poziciju u okviru Vlade Republike Srpske, a to znači da se posebna pažnja posvetiti onim jakim srpskim zajednicama u stranim državama“, rekao je Govedarica novinarima.

Govedarica je istakao da devet hiljada srpskih firmi ima u Beču /Austrija/ i Srpska mora iskoristiti te ekonomske potencijale.

„Ima značajan broj srpskih firmi u Cirihu, i prisustvovao sam sajmu svesrpske privrede „Saspo 2018“ proteklog mjeseca i vidio sam koliko su organizovani srpski privrednici u Švajcarskoj“, podsjetio je Govedarica.

On je napomenuo da su Lopare na čelu sa načelnikom Radom Savićem još prije 8 godina prepoznala i veliku priliku da otvori značajnu saradnju sa Udruženjem „Majevičana“ iz Švajcarske.

„Otvoreni su investicioni projekti, iz kojih su crpljeni privredni koraci i nije lako da u jednoj maloj loklanoj zajednici za godinu dana otvoriti 400 radnih mjesta u realanom sektoru“, rekao je Govedarica.

On je naveo da je na bazi svih ovih privrednih aktivnosti Lopare imaju privredne subjekte koje rade za strana i domaća tržišta i za građane Republike Srpske.

„Lopare imaju investicije koje su izvoznog karaktera što znači da opet radimo za Republiku Srpsku i svaki dan za ovih posljednjih godinu u Loparama su dani pobjede“, rekao je Govedarica i poručio da su dani pobjede potrebni Republici Srpskoj.

„Očekujem od Vlade Srpske posle 7 oktobra i pobjede na izborima da svaki dan bude dan pobjede Republike Srpske“, rekao je Govedarica.

Sajam domaćih proizvoda održao se danas u porti hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Loparama u okviru trodnevne manifestacije „Dani dijaspore“ i okupio 54 izložbena štanda domaće radinosti majevičkog kraja.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!