Društvo

Brojne manifestacije za nedjelju dječijih prava

U Banjoj Luci će od 1. do 7. oktobra brojnim manifestacijama biti obilježena „Nedjelja djeteta“. Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, u ponedjeljak će uručiti ključeve Grada najmlađim sugrađanima, koji će simbolično upravljati gradom u narednih sedam dana.

Pripreme za obilježavanje dječije nedjelje uveliko traju u banjalučkim vrtićima, gdje se održavaju brojne aktivnosti.

U utorak, 2. oktobra na Trgu Krajine, Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje postaviće izložbeno-prodajni štand na kojem će mališani prodavati svoje radove.

Za mališane iz vrtića „Bubamara“ za četvrtak, 4. oktobar najavljen je prijem u Gradskoj upravi.

Udruženje „Sva djeca svijeta“, uz podršku Grada, organizovaće u utorak promociju dječijih prava na Trgu Krajine, a za četvrtak u atrijumu Gradske uprave najavili su izložbu dječijih radova i zabavni program, kao i radionicu u hotelu „Fortuna“.

Inače, sva djeca Banje Luke se pripremaju da obilježe nedjelju dječijih prava na sebi svojstven način, uglavnom zabavnim programom koji pripremaju u svojim školama i vrtićima.

Obilježavanje Nedjelje djeteta provodi se u većini evropskih zemalja sa ciljem da se promovišu osnovni ciljevi UN Konvencije o pravima djeteta.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!