Politika

Govedarica: SDS će odlučivati o mojoj sudbini

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica najavio je da će ta stranka sutra zatražiti dodatno brojanje glasova na izborima za predsjednika Republike Srpske, kao i da im se da na uvid oko 41.000 nevažećih glasova za taj nivo vlasti.

– Ne možemo da prihvatimo ovakve izborne podatke, dok se ne utvrdi konačna istina. Tražićemo i grafološku analizu – rekao je Govedarica, navodeći da ima razloga da sumnja u regularnost izbora.

Loading...

– Imam osnova da sumnjam da su izbori pokradeni i nisu završeni dok se ručno ponovo ne prebroje svi glasački listići – rekao je on.

To se, kaže, posebno odnosi na veće gradove Zvornik, Gradišku i još neke.

Govedarica je uputio primjedbe na tok kampanje koju je vodio lider SNSD-a Milorad Dodik, od kojeg su se, kaže, čule mnoge neprihvatljive prijetnje, prema radnicima i penzionerima, kao i onima koji budu glasali za SDS i njene kandidate.
Tvrdi da je sada jasno da sve što je dolazilo „iz kuhinje SNSD-a o navodnim obojenim revolucijama“, nije tačno.

On je izjavio da ne bježi od odgovornosti za izborni rezultat, ali da će o njegovoj eventualnoj smjeni sa mjesta prvog čovjeka SDS-a biti razgovarano tek nakon što se definitivno utvrde rezultati proteklih izbora.

– Ukoliko dođemo do prave istine, ja ću na stranačkim organima ispitati svoje povjerenje, tako da će o tome odlučivati Srpska demokratska stranka – kaže Govedarica, koji je bio kandidat SzP-a za predsjednika Republike Srpske.

Komantarišući incijativu predsjednika Srpske Milorada Dodika da se u predstojećem mandatu na nivou BiH formira srpski blok, Govedarica je rekao da je protiv toga da sjedi sa “onima koji upućuju prijetnje i ucjene”.

Što se tiče izbornog rezultata SDS-a kada je riječ o Narodnoj skupštini Republike Srpske, Govedarica je ocijenio da je mogao da bude i bolji, ali da je ova stranka osvojila otprilike isti broj mandata kao na izborima prije četiri godine.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!