Politika

Govedarica: Ne pada mi na pamet da pijem KAFU S DIKTATOROM

Lider SDS i kandidat za predsjednika RS Vukota Govedarica potvrdio je da se neće odazvati na današnju kafu na koju je njega i Mladena Ivanića pozvao predsjednik Srpske Milorad Dodik.

– Ne pada mi na pamet da pijem kafu sa diktatorom i čovjekom koji je na čelu režima koji je od SDS pokušao da napravi terorističku organizaciju i prijetio na sve načine. Ako treba da sjedimo negdje i da pružimo riječi utjehe, onda je to trg. Otići ćemo danas na trg i sjesti i razgovarati s Davorom Dragičevićem – rekao je Govedarica.

On je odbacio mogućnost uspostavljanja srpskog jedinstva na koji poziva Dodik.

Loading...

– To je lažna sabornost i zajedništvo. Nema jedinstva sa čovjekom koji je brutalno podijelio srpski narod – rekao je Govedarica.

Osvrćući se na rezultate izbora, rekao je da je razlika između njega i Željke Cvijanović smanjena na 4,5 odsto i da “nema sumnje da nevažeći listići mogu da utiču na izborni rezultat”.

– Oteta nam je izborna pobjeda i volja naroda. Rast nevažećih listića u odnosu na juče je za novih 1.500 glasova i on sada iznosi 44.000 – rekao je Govedarica.

Slobodna teritorija

Branislav Borenović / foto: Dejan Božić
Branislav Borenović / foto: Dejan Božić

Lider PDP Branislav Borenović izjavio je da Savez za pobjedu ne priznaje izborne rezultate i da će učiniti sve da ih ospori.

– Uputili smo dopis CIK sa zahtjevom za ponovnim brojanjem za sve nivoe u Srpskoj. Osnov za osporavanje izbora postoji, odnosno da se ponište i raspišu novi – rekao je on.

Ističe kako nema namjeru da uđe u parlament dok se sve ne raščisti.

– Mi u takvim parlamentima nećemo raditi. Institucije su toliko urušile državu. Jedina slobodna teritorija je Trg krajine – dodao je Borenović.

Pozvao je građane da podrže “opravdani zahtjev za istinom i pravdom, a pogotovo za slobodom u društvu u kom želimo da živimo”.

Bojkot

Draško Stanivuković / foto: Dejan Božić
Draško Stanivuković / foto: Dejan Božić

Draško Stanivuković iz PDP, koji je dobio najviše glasova za Narodnu skupštinu RS, rekao je da, iako je dobio najveću podršku građana, neće ući u parlament sve dok se ne riješi slučaj Dragičević i ne promijeni Izborni zakon.

Nijedan poslanik PDP neće ući u parlament dok se ovo ne razriješi – rekao je Stanivuković.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!