Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Čubrilović: Srpska će podržavati razvoj lokalnih zajednica

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da će Srpska uvijek podržavati inicijative za razvoj lokalnih zajednica, kao što je to slučaj u opštini Petrovac/Drinić.

“Ova opština ima prioritetni značaj za Republiku Srpsku kao svaka druga naša lokalna zajednica i grad”, rekao je Čubrilović danas novinarima u Driniću gdje je prisustvovao obilježavanju krsne slave opštine Svetog Luke.

Čubrilović je rukovodstvu opštine čestitao krsnu slavu i poželio da ova opština u budućnosti ima još veći stepen razvoja nego što je to slučaj do sada.

“Stanovništvo rubne opštine Drinić opredijeljeno je za razvoj i život na prostoru Republike Srpske”, zaključio je Čubrilović, kome je rukovodstvo opštine uručilo povelju počasnog građanina opštine.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je novinarima da je u proteklih nekoliko godina vidljiv napredak ove lokalne zajednice koja je dobila sasvim novi izgled u odnosu na prijašnje stanje.

“Pokrenuli smo inicijativu se rubna opština Drinić putnom komunikacijim spoji sa Ribnikom i Banjalukom preko teritorije Republike Srpske”, istakao je Trninić i dodao da se sada prolazi preko teritorije FBiH u dužini šest kilometara kroz opštinu Drinić i 25 kilometara neasfaltiranog puta kroz opštinu Ribnik, a da bi putnom komunikacijim bio skraćen put do Banjaluke za 15 kilometara.

Trninić je izrazio očekivanje da će Vlada Republike Srpske podržati ovu inicijativu koja će u narednom periodu biti realizovana.

Načelnik opštine Petrovac/Drinić Milan Grbić rekao je da ova opština ima perspektivu za dalji razvoj.

“Imamo Šumsko gazdinstvo i lokalne pilane koje su osnovna okosnica našeg razvoja. Nastojaćemo da razvijamo i turizam jer imamo šta ponuditi – planinu Klekovaču”, istakao je Grbić.

Čubrilović, Trninić i predstavnici opštine Petrovac/Drinić položili su vijence u spomen-kući poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

Čubrilović se upisao u knjigu žalosti u spomen-kući poginulim borcima otadžbinskog rata.

Izvor
Srna
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button