Društvo

Čubrilović: Srpska će podržavati razvoj lokalnih zajednica

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da će Srpska uvijek podržavati inicijative za razvoj lokalnih zajednica, kao što je to slučaj u opštini Petrovac/Drinić.

“Ova opština ima prioritetni značaj za Republiku Srpsku kao svaka druga naša lokalna zajednica i grad”, rekao je Čubrilović danas novinarima u Driniću gdje je prisustvovao obilježavanju krsne slave opštine Svetog Luke.

Loading...

Čubrilović je rukovodstvu opštine čestitao krsnu slavu i poželio da ova opština u budućnosti ima još veći stepen razvoja nego što je to slučaj do sada.

“Stanovništvo rubne opštine Drinić opredijeljeno je za razvoj i život na prostoru Republike Srpske”, zaključio je Čubrilović, kome je rukovodstvo opštine uručilo povelju počasnog građanina opštine.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je novinarima da je u proteklih nekoliko godina vidljiv napredak ove lokalne zajednice koja je dobila sasvim novi izgled u odnosu na prijašnje stanje.

“Pokrenuli smo inicijativu se rubna opština Drinić putnom komunikacijim spoji sa Ribnikom i Banjalukom preko teritorije Republike Srpske”, istakao je Trninić i dodao da se sada prolazi preko teritorije FBiH u dužini šest kilometara kroz opštinu Drinić i 25 kilometara neasfaltiranog puta kroz opštinu Ribnik, a da bi putnom komunikacijim bio skraćen put do Banjaluke za 15 kilometara.

Trninić je izrazio očekivanje da će Vlada Republike Srpske podržati ovu inicijativu koja će u narednom periodu biti realizovana.

Načelnik opštine Petrovac/Drinić Milan Grbić rekao je da ova opština ima perspektivu za dalji razvoj.

“Imamo Šumsko gazdinstvo i lokalne pilane koje su osnovna okosnica našeg razvoja. Nastojaćemo da razvijamo i turizam jer imamo šta ponuditi – planinu Klekovaču”, istakao je Grbić.

Čubrilović, Trninić i predstavnici opštine Petrovac/Drinić položili su vijence u spomen-kući poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

Čubrilović se upisao u knjigu žalosti u spomen-kući poginulim borcima otadžbinskog rata.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!