Hronika

Aleksandar Radić na slobodi

Radić nakon jednomjesečnog pritvora ponovo na slobodi

Aleksandra Radića, osumnjičenog da je u martu ove godine ispalio zolju na zgradu “Agrama” u Banjaluci, Republičko javno tužilaštvo tereti za krivična djela terorizam i nedozvoljena proizvodnja oružja i eksplozivnih materija.

Radić je nakon jednomjesečnog pritvora na slobodi, jer je Okružni sud odbio zahtjev Tužilaštva za produžetak pritvora, uz obrazloženje da nema osnova da je izvršeno krivično djelo terorizam. Iz Republičkog tužilaštva najvaljuju žalbu na odluku suda i nastavak istrage za krivična djela koja se Radiću stavljaju na teret.

“Svojim rješenjem od 31.10.2018. godine ovaj prijedlog tužilaštva sud je odbio kao nesnovan jer, prema ocijeni sudskog vijeća, dokazi koji su prikupljeni u dosadašnjem toku istrage i koji su sudu dostavljeni ne čine osnovanom sumnju da je osumnjičeni učinio krivično djelo terorizam u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Tužilaštvo će na ovo rješenje suda uložiti žalbu i nastaviti istragu za navedena krivična djela. Po završetku istrage, tužilaštvo će donijeti tužilačku odluku,” saopšteno je iz Republičkog javnog tužilaštva.

Okružno javno tužilaštvo je početkom oktobra donijelo odluku o sporvođenju istrage zbog izazivanja opšte opasnosti, kada je Radiću određen pritvor od mjesec dana. Slučaj je završio u rukama specijalnog odjeljenja Republičkog tužilaštva koje je tražilo produžetak pritvora, a Radiću na teret stavilo djelo terorizma, za šta nije bilo nikakvog osnova, tvrdi odbrana.

Raketa je 31. marta oko ponoći, probila šajbu prozora na devetom spratu i udarila u plafon kancelarije u poslovnoj zgradi “Agrama2”. U kancelariji tada nije bilo nikoga, ali je u zgradio bio radnik obezbjeđenja čiji je život, kako su naveli u Tužilaštva, doveden u opasnost. Biloški tragovi Aleksandra Radića i još dvije nepoznate osobe pronađeni su na ostacima zolje tokom istrage.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!