Politika

Incko: Čisti nonsens je da sam protiv Srba

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko izjavio je da Rusija ima “osjećaj da je pristrasan i da je protiv Srba u Bosni, što je nonsens”.

On je u intervjuu sarajevskom “Dnevnom avazu”, koji je dao nakon što je pred Savjetom bezbjednosti Ujedinjenih nacija (SBUN) podneo 18. redovni polugodišnji izvještaj o situaciji u Bosni i Hercegovini, govorio i o ruskom uticaju u BiH.

Na konstataciju novinara da ga je Kina, koja je ovog mjeseca predsjedavajuća SB UN, posebno pozdravila i pitanje” zašto je onda Moskva toliko protiv nastavka njegovog angažmana u BiH”, Incko je odgovorio da bi “to trebalo pitati Ruse, a ne njega”.

“Njihov je osjećaj da sam ja pristrasan i da sam protiv Srba u Bosni, što je čisti nonsens. Ja sam samo protiv svih onih koji krše Dejton. To znači i protiv onih koji osporavaju da se u Srebrenici dogodio genocid”, rekao je Incko.

On je dodao da je “upravo u Savjetu bezbjednosti rekao da su oni koji osporavaju presude Haškog tribunala, koji je osnovao ovaj organ UN, u suštini protiv Savjeta bezbjednosti”.

“Vidjeli ste, mnogo je država izrazilo zabrinutost zbog povlačenja Izvještaja o Srebrenici u Republici Srpskoj (RS). Iskoristio sam priliku i u UN istakao da Srbija, za razliku od RS, svoj izvještaj o Srebrenici nije povukla. Očigledno da sada u vezi sa tim imamo razmimoilaženje između Banjaluke i Beograda”, ocijenio je Incko.

Izvor
Tanjug
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!