Kultura

Na konkurs za novi mural stigle 54 prijave

PRIJEDOR – Na konkurs za dodjelu godišnje međunarodne nagrade “Paola de Maninkor” za najbolji mural u Prijedoru ove godine stigle su 54 prijave autora iz 11 zemalja, saopštilo je danas prijedorsko Udruženje likovnih umjetnika.

Riječ je o stvaraocima iz Italije, Njemačke, Poljske, Portugalije, Egipta, Maroka, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i BiH, a prijedlozi su objavljeni na Facebook stranici Udruženja. 

Loading...

Stručni žiri zasjedaće krajem sedmice. 

Pobjednik konkursa dobija priliku da svoj prijedlog oslika na javnoj površini u centralnoj gradskoj zoni u Prijedoru, što je planirano između 15. avgusta i 30. septembra. 

Površina predviđena za ovogodišnju realizaciju murala najmanja je do sada i ima 43 metra kvadratna. Nalazi se na fasadi stambene zgrade u Ulici Nikole Pašića koja je okrenuta ka prostoru između Muzeja Kozare i zgrade Policijske uprave Prijedor. 

Priznanje nosi ime trentinske umjetnice koja je 1998. godine zajedno sa djecom iz tadašnjih izbjegličkih centara oslikala prvi mural u Prijedoru, na Elektrotehničkoj školi. 

Nagrada se sastoji od plakete i nagradnog fonda od 3.000 KM. 

Grad Prijedor više od dvije decenije sarađuje sa italijanskim gradom Trento, u pokrajini Trentino, a saradnja se nastavlja i u projektu “Prijedor – grad murala”, koji od 2013. godine realizuje Udruženje likovnih umjetnika. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!