Kultura

Predstava “Banović Strahinja” gostuje u banjalučkom Narodnom pozorištu

Predstava “Banović Strahinja”, nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini (sa privremenim sjedištem u Gračanici) i Šabačkog pozorišta, gostuje u ponedjeljak 10. decembra u NP RS.

Autor ovog komada je Borislav Mihajlović Mihiz, dok je za adaptaciju, režiju i scenski prostor zadužen Nebojša Bradić, a iza kostima stoji Marina Vukasović- Medenica.

Uloge tumače Nebojša Đorđević, Zoran Karajić, Milan Vasić, Dušan Simić, Igor Damnjanović, Milena Jakšić, Anika Grujić, Uroš Novović i Marko Panajotović.

– U “Banović Strahinji”, najboljoj drami Borislava Mihajlovića Mihiza, individualistički bunt protiv autoriteta, potreba čovjeka da sačuva sebe pred surovim nasrtajima društvenih konvencija, politike i istorije i u našem vremenu doživljava puni odjek. Priča je to o pojedincu koji dopušta istoriji da se odvija onako kako je zapisano u udžbenicima, ali ne dopušta da politički razlog prevlada njegovo lično moralno uvjerenje. U svijetu u kome dominiraju čvrsta ruka i bezobzirna volja, i u kojem trijumfuje populizam, “Učini kao Strahinjić” još uvijek ima snažno etičko uporište – navodi Bradić.

Predstava će biti izvedena na Velikoj sceni NPRS sa početkom u 20.00 časova. Informacije i rezervacije su dostuptnea na 051 314 006 i 080 05 07 08

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!