Banjaluka

Završetak radova na paviljonu jedan do kraja godine

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević sastao se danas sa direktorom Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci Dragoslavom Topićem, koji je rekao da bi sanacija paviljona jedan trebalo da bude završena do kraja godine, nakon čega bi ustanova trebalo da dobije upotrebnu dozvolu.

Topić je podsjetio da su u paviljonu sanirani grijanje, elektroinstalacije, unutrašnja stolarija, a kupljen je i novi namještaj.

Loading...

On je rekao da će Studentski centar preuzeti teret smještaja i osloboditi dva mjeseca plaćanja stanarine 80 brucoša koji se, zbog kašnjenja renoviranja, nisu mogli useliti u paviljon dva.

Komentarišući dug Studentskog centra za struju i grijanje, Topić je naveo da je riječ o dugovanjima koja se decenijama gomilaju.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević podsjetio je da je za sanaciju paviljona jedan i dva Vlada izdvojila više od tri miliona KM.

On je naglasio da Vlada Srpske po prijedlogu budžeta za narednu godinu izdvaja 4.310.000 KM za poboljšanje studentskog standarda, odnosno sufinansiranje troškova ishrane i smještaja.

On je, komentarišući dugove Centra, rekao da mora biti utvrđeno kako je došlo do dugova kako bi bilo pronađeno rješenje, kao i da Topić ne može biti kriv za to, jer je nedavno imenovan na funkciju direktora.

Sekretar Unije studenata Republike Srpske Nemanja Babić smatra da će završetkom renoviranja paviljona jedan studenti imati pristojan smještaj za razliku od prethodnih godina.

On je naglasio da će studenti tražiti i renoviranje paviljona tri, te će pokušati sa nadležnim organima da Kampus u Banjaluci proglase studentskim gradom.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!