Hronika

Uhvaćena četiri razbojnika koja su harala Banjalukom

Četiri razbojnika, među kojima i maloljetnik, koja su tokom decembra harala Banjalukom, Policijska uprava iz ovog grada sumnjiči za 11 krivičnih djela, od kojih je maloljetnik počinio osam.

Do decembra, kada je izvršio posljednje razbojništvo, sedamnaestogodišnji Banjalučanin F.Ž. osumnjičen je da je prijeteći nožem opljačkao pet sportskih kladionica, market “As”, poštu i prodavnicu te oteo plijen težak 23.500 KM.

Najviše novca ukrao je iz marketa “As” u naselju Starčevica, kada je prišao s leđa radnici i pod vrat joj stavio nož, te iz “Asa” odnio 8.400 KM. Dolijao je kada je krenuo da bježi i na izlazu se sudario s policajcem, koji nije bio na dužnosti, ali ga je savladao do dolaska patrole. Jednu radnicu kladionice natjerao je čak i da se skine da bi je dirao, a među njegovim žrtvama razbojništava bila je čak i trudnica.

Maloljetnik je priznao da je počinio krivična djela i protiv njega će se voditi postupak prema Zakonu o maloljetnicima, a zasad će se braniti sa slobode.

Utvrđeno je da je 12. janaura opljačkao poštu u Vrbanji, iz koje je oteo oko 5.000 KM, a terete ga i za pljačke kladionica “Bet live” i “Wwin” kao i za tri pljačke kladionice “Vilijams”, iz kojih je ukupno oteo oko 6.100 KM. Osim njega, uhapšeni su Radomir Tomić, Bogdan Vajukić i Radojica M. Tomića terete da je 11. decembra napao svog stanodavca P.S. (81), kojeg je pretukao, oteo mu 100 KM i ukrao automobil KIA. Vajukića terete da je u srijedu na lokalnom putu u selu Miloševci svojim golfom presreo S.Ć. sa mercedesom, te ga brutalno pretukao i oteo mu 500 KM. Radojicu M. povezuje sa pljačkom austrijskog penzionera Ostoje Milakovića (80) u njegovoj kući u selu Kmećani, kod Banjaluke, kojem su pljačkaši čak polomili i vilicu, a razbojnici su ukupno pričinili štetu od oko 24.100 KM.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!