Društvo

Vozači oprez, magla smanjuje vidljivost

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se jutros odvija po pretežno vlažnim i klizavim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja na maglu koja smanjuje vidljivost na području Prijedora, Gradiške, Istočnog Sarajeva, Tuzle, Bihaća i Sarajeva, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Guste magle ima i na putevima u dolinama rijeka Bosne, Lašve, Neretve, Save i Drine, pa se vozačima preporučuje dodatan oprez.

Loading...

Poledica je moguća na dionicama u višim predjelima i preko prevoja, a postoji i opasnost od odrona na dijelovima puta koji prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu saobraćaj se na magistralnom putu Prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila preko tog dijela ne saobraćaju.

Na auto-putu “9. januar” Banjaluka-Doboj na petlji “Mahovljani” izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na auto-putu Banjaluka-Gradiška zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja”.

Režim vožnje izmijenjen je na magistralnim putnim pravcima Čelinac-Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, Banjaluka-Srpske Toplice na dijelu od Kosmosa do Nule, od Rebrovca prema Čelincu, Krupa na Vrbasu-Bočac, te na regionalnom putnom pravcu Derviši-Klašnice u ulicama Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putnom pravcu Moštanica-Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice, dok će na regionalnom putnom pravcu Obudovac-Lončari dolaziti do izmjene u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje pješačke staze.

U Bijeljini je završena izgradnja kanalizacije na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz grad, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča usporeno je saobraća na lokalitetu Sijeračke Stijene zbog sanacije klizišta, kao i na regionalnom putu Bratunac-Drinjača.

Klizišta su usporila saobraćaj i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Aubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, dok je na regionalnom putu Lopare-Priboj na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila i autobuse, koji su preusmjereni na alternativne putne pravce.

U Banjaluci je u toku izgradnja kružne raskrsnice zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu od pijace prema Rebrovcu.

Na području FBiH zbog sanacije tunela Vranduk dva i dva mosta na magistralnom putu Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. S obzirom na to da je pojačan saobraćaj, povremeno se formiraju duže kolone vozila s obje strane.

Zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno na magistralnom putu prema Novom Travniku obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od sedam tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja. Zbog loših uslova za vožnju, u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Šćepan Polje-Plužine. I dalje je zatvoren saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor zbog radova na hrvatskoj strani.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!