Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Policija dostavila izvještaj protiv Stanivukovića, Dragičevića i Dabića

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka dostavili su izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu protiv tri lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske, saopšteno je iz Policijske uprave.

Iz Policijske uprave navode da je dostavljen izvještaj protiv lica čiji su inicijali D.S, D.D. i Ž.D.

Srna nezvanično saznaje da je izvještaj podnesen protiv poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića, oca stradalog Davida Dragičevića iz Banjaluke Davora Dragičevića i člana grupe “Pravda za Davida” Željka Dabića.

Izvor blizak istrazi rekao je Srni da postoji sumnja da su prijavljeni počinili krivično djelo 28. decembra kada su organizovali sastanak u Stanivukovićevoj kući, te dva dana kasnije za vrijeme protestnog skupa grupe “Pravda za Davida” na Trgu Krajine u Banjaluci.

“Sastanku su prisustvovali i Stanivukovićevi aktivisti i članovi grupe “Pravda za Davida”. Na sastanku je planirano kako da bude iskorišćen skup, koji je bio odobren za 30. decembar na Trgu Krajine u Banjaluci, za podsticanje okupljenih na rušenje ustavnog uređenja i svrgavanje vlasti Srpske”, rekao je izvor Srne.

Prema njegovim riječima, plan je bio da to bude učinjeno nasilnim zauzimanjem zgrade RTRS-a, a da potom Stanivuković ispostavi zahtjev za smjenu ministra unutrašnjih poslova i drugih predstavnika vlasti Republike Srpske.

“Na sastanku je isplanirano da blokada institucija traje sve dok ne budu ispunjeni pomenuti zahtjevi”, rekao je izvor Srne.

Izvor
SRNA
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button