Društvo

Pravda za Davida: Stavimo se samo jednu sekundu u cipele ovih roditelja i onda ćemo znati gdje nam je mjesto

Građani Banjaluke i članovi grupe `Pravda za Davida` i 296. dan okupili su se da se zajedničkim snagama izbore za istinu i pravdu u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

Građani Banjaluke i članovi grupe `Pravda za Davida` okupili su se i 296-ti dan za redom da zapale svijeće za pokojnog Davida. Nakon što je Policijska uprave Banjaluka podnijela izvještaj Tužilaštvu protiv Davora Dragičevića zbog krivičnog djela pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske, iz grupe `Pravda za Davida` poručuju da je taj izvještaj ozbiljan isto onoliko koliko izvještaj iz marta kad je Davidova smrt proglašena zadesnom.

„Primjećujemo da je policija ažurna, a mi postavljamo pitanje zašto nije bila ažurna kada je Milorad Dodik izjavio da poziva građane pred Tužilaštvo da ih izbaci iz kancelarija pitam da li se i to može smatrati kao nasilno urušavanje ustavnog poretka”, pita Ozren Perduv, član grupe `Pravda za Davida`.

Davor Dragičević se povodom podnesenog izvještaja Tužilaštvu oglasio na Facebook grupi `Pravda za Davida` gdje je napisao da ni on ni grupa `Pravda za Davida` neće odustati i da će uskoro da se pridruži članovima grupe.

„Davor je u tom tekstu naglasio da se radi sve da se skrene pažnja sa pitanja, Davor nas moli da zanemarimo to, prepustićemo slučaj Tužilaštvu jer taj izvještaj je tek otišao u Tužilaštvo. Nadamo se da će raditi po slovu zakona, potpuno odbaciti optužbe i donijeti odluku o nesprovođenju istrage, kaže Perduv.

Ni večeras nije izostala podrška građana Banjaluke roditeljima ubijenog Davida, Davoru i Suzani:

“Svaki dan od prvog dana smo ovdje, zna se zbog čega smo ovdje. Palim svijeću svako veče za Davida”.

“Mislim da svi trebamo biti ovdje. Stavimo se samo jednu sekundu u cipele ovih roditelja i onda ćemo znati gdje nam je mjesto”.

“Ovo je jedina grupa koja se bori za opstanak Republike Srpske i za rad njenih institucija. Nažalost, koliko vidimo, režim ruši svoje institucije”.

Iz grupe `Pravda za Davida` su poručili da u ime ove grupe javno istupati mogu samo roditelji pokojnog Davida, Suzana Radanović i Davor Dragičević, advokati koje je grupa angažovala kao i članovi Dragan Dabić i Ozren Perduv.

Ističu da svi ostali koji javno pominju slučaj ubistva Davida Dragičevića to rade u svoje ime i ne zastupaju mišljenje `Pravde za Davida`.

Izvor
BN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!