Politika

Stanić: U RS-u će se građanima suditi za verbalni delikt, vlast zaštićena

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić tvrdi da u RS-u ne postoji pravda za “obične” građane, kojima bi se uskoro moglo da sudi i za “verbalni delikt”.

To se, kaže, nagovještava u izvještajem MUP-a protiv Draška Stanivukovića, Davora Dragičevića i Željka Dabića, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja RS.

– Istovremeno se onima koji pokradoše RS ne sudi i oni su zaštićeni kao pojedine endemske vrste – naveo je on i dodao da se ne postupa po brojnim prijavama opozicije koja je upozoravala na više miliona KM štete od korupcije i kriminala nosilaca vlasti u RS-u.

Kritikovao je činjenicu da Vlada nije predložila nijedan reformski zakon za narednu sjednicu parlamenta, najavljenu za 29.januar.

Smatra da je trebalo razmatrati mjere kojima bi se zaustavio odlazak ljudi iz RS-a.

– Neophodno je usvojiti zakone koji će osigurati nova radna mjesta, bolje plaće i veći minimalac – rekao je Stanić novinarima nakon današnje sjednice skupštinskog kolegija.

Tvrdi da je entitetska vlada “kroz cijenu autoputa Banja Luka-Prijedor dogovorila da Kinezi kupe” Govedarsku farmu „Farmland“ iz Nove Topole kod Gradiške.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!