Banjaluka

Postavljene klupe za „prvi“ poljubac, uz nove lokacije za „selfi“ (FOTO)

S ciljem obogaćivanja turističke ponude, na više lokacija u gradu postavljene su klupe „prvog poljupca“ i table koje označavaju najljepša mjesta za fotografisanje.

Klupe se nalaze u Aleji Svetog Save, na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS, na šetalištu uz Vrbas u naselju Obilićevo i u Parku „Mladen Stojanović“, dok su table postavljene u parkovima „Petar Kočić“ i „Mladen Stojanović“ i na vidikovcu na Banj brdu.

Loading...

Oba projekta realizovala su udruženja građana, koje je Grad podržao putem Javnog poziva za razvoj turizma na temu „Razvoj mikrolokacija grada Banja Luka s ciljem promocije turizma“.

– Cilj nam je bio da se kreiraju i promovišu atraktivne mikrolokacije u Banjoj Luci, koje doprinose stvaranju prepoznatljivog imidža našeg grada kao turističke destinacije – kazao je v.d. načelnika Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić.

Projekat „Klupa prvog poljupca“ je sprovelo udruženje građana „Marko Polo“, a ideja je bila stvaranje lokacija koje se vezuju za ljubav, tajne i koje se uz određeni događaj pamte i prepričavaju cijeli život.

Projekat „Banja Luka selfi spot“ realizovalo je udruženje građana „Turistička tačka“, a postavljene table za najbolja mjesta za popularne „selfije“ promovisaće atraktivne lokacije u gradu. Mapa sa postavljenim tablama biće dostupna na internet stranici Turističke organizacije grada.

– Ovaj projekat će turistima, a posebno mlađoj populaciji koja posjećuje Banju Luku, omogućiti određen vid dodatne zabave dok prate mapu i traže obilježene lokacije, kao i dok na istim prave kreativne i zabavne selfi fotografije, ujedno promovišući naš grad, dijeljenjem fotografija na društvenim mrežama – zaključili su iz resornog odjeljenja.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!