Hronika

Počelo suđenje Zemuncu osumnjičenom za pljačku crkve u Banjaluci

Saslušanjem svjedoka Tužilaštva u Okružnom sudu u Banjaluci juče je počelo suđenje državljaninu Srbije Nikoli Nešiću (30) iz Zemuna, optuženom za provale u banjalučku Ekonomsku i Tehničku školu, Adventističku crkvu i kancelariju “Nestro petrola” iz kojih je ukrao oko 100.000 KM.

Blagajnik u Adventističkoj crkvi Radivoj Vladisavljević posvjedočio je da je iz sefa njegove kancelarije ukradeno 92.960 KM. Radilo se o novcu koji su, kako je rekao, pozajmili od jedne porodice iz Zenice i s njim su namjeravali da završe određene radove na crkvama.

Radnik pumpe, svjedok Željko Čiča u sudnici je prepoznao Nešića kao čovjeka koji je 23. jula prošle godine pokušao unovčiti vaučere za gorivo na “Nestro pumpi”, koji su noć ranije ukradeni iz sjedišta firme u ulici Kralja Alfonsa XIII. Osim vaučera, za koje se ispostavilo da su nevažeći, ukradeno je i 475 KM, prenosi “Avaz.ba”.

“Došao je rano ujutro, donio bunt vaučera za gorivo koje je pokušao unovčiti. Morao sam provjeriti jesu li vaučeri ispravni pa sam od njega uzeo broj telefona, a sve mi je bilo sumnjivo pa sam to i prijavio policiji”, rekao je Čiča.

Direktor Ekonomske škole Nada Vulić u Sudu je ispričala da im je pričinjena velika šteta jer je zgrada zaštićena kao kulturno dobro. Pojasnila je da su u školi oštećena vrata na pet kancelarija, te da je odnesen i snimač videonadzora. Kućni majstor Drago Radošević je rekao da je provalnik iza sebe ostavio tragove stopa, te da je iz škole pobjegao isjekavši rupu na ogradi.

Nikola Nešić uhapšen je 9. avgusta u akciji “Snimač” i od tada se nalazi u pritvoru. Otkriven je na aerodromu u Sarajevu kada je pokušao uhvatiti let za Egipat. Prilikom hapšenja kod njega je pronađeno oko 17.000 KM, a, kako navodi pomenuti portal, tokom istrage je utvrđeno da je putem “Western uniona” i na druge načine u više navrata slao ukradeni novac muškarcu u Egiptu.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!