Društvo

Obustavljena nastava u školama na području Teslića

Donesena je Odluka o obustavi odvijanja nastave u školama na području opštine Teslić.Prethodno je u Tesliću proglašena vanredna situacija zbog obilnih padavina i poplava.   

Odvijanje nastave će biti odgođeno do dalјnjeg, a o njenom ponovnom početku učenici i nastavno osoblјe će biti obavješteni putem medija.

Služba za civilnu zaštitu, Javna preduzeća i Javne ustanove zadužene za zaštitu i spašavanje stavljene su u stanje pripravnosti.

Služba civilne zaštite je obezbijedila 500 vreća sa pijeskom koje će biti dostavlјane po pozivu na ugrožena mjesta, a krizne situacije se mogu prijaviti na broj telefona 053/431-451.

Prema saopštenju iz gradskog vodovoda, proizvodnja vode je otežana, a građani će zbog mogućih isklјučenja biti blagovremeno obavješteni. Takođe, moguće se redukcije u napajanju električnom energijom zbog kvarova na dalekovodima.

Krizni štab opštine Teslić je u stalnom zasjedanju, identifikovana su žarišta i prioriteti, na kojima će biti postavlјene vreće sa pijeskom, dok se sve raspoložive službe nalaze na terenu.

Pored toga, Služba civilne zaštite je izdala Upozorenje kojim se upozorava stanovništvo koje živi ili se kreće u blizini svih vodenih tokova, naročito pored rijeka i većih potoka, da obrati pažnju na sigurnost prilikom kretanja uz vodene tokove i da se na kriznim mjestima ne zadržava, kako bi se izbjegle neželjene situacije.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!