Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

„Banja Luka se gradi“: Na Petrićevcu javni radovi od 2,2 miliona KM

Naselje Petrićevac ovog proljeća se pretvoriti u veliko gradilište, nakon što će, gotovo istovremeno, početi realizacija dva velika javna projekta vrijedna više od 2,2 miliona KM. U okviru investiocionog ciklusa, pod nazivom „Banja Luka se gradi“, 27. marta počinje izgradnja ambulante porodične medicine, u okviru planiranog višenamjenskog objekta u koji će u budućnosti biti smješteni i mjesna zajednica i vrtić.

– Izgradnja ambulnate porodične medicine predstavlja prvu fazu realizacije planiranog tronamjenskog objekata u koji će, tokom druge i treće faze, biti smješteni i drugi pomenuti sadržaji. Za ambulantu je urađen projekat, izabran je izvođač radova – preduzeće „Tekton“, a ukupna vrijednost projekta izgradnje ambulante je oko 210.000 KM – kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Prema urađenom projektu, u objektu će biti smještene tri ambulante sa pratećim prostorom za intervencije, laboratorijom, prostorijom za odmor osoblja, sanitarnim blokom, ostavom i čekaonicom sa recepcijom.

– Ambulanta, vrtić i mjesna zajednica nalaziće se pod jednim krovom, a funkcionalno će biti razdvojeni i nezavisni, odnosno svaki sa izdvojenim ulazom i pripadajućim prostorom. Svaku od cjelina moguće je zasebno graditi, a mi posao počinjemo gradnjom ambulante – dodao je načelnik Bilčar.

Mještani Petrićevca su dugo čekali na početak gradnje objekata različitih društvenih sadržaja, a pogotovo ambulante jer se trenutno usluge porodične medicine i laboratorijske dijagnostike stanovnicima Petrićevca pružaju u dotrajalom i neuslovnom objektu.

– Izgradnjom novog objekta ambulante porodične medicine, dobićemo namjenski prostor za ambulantu, a time bi se riješio i problem pristupa objektu građanima, kolima hitne pomoći, te licima sa invaliditetom – kazali su stanovnici Petrićevca.

Nešto ranije, odnosno 20. marta, na lokaciji kod tzv. Žutih zgrada na Petrićevcu počeće realizacija jednog od najvećih saobraćajnih projekata u ovoj godini – izgradnja savremene saobraćajnice u pravcu Motika, jednog od najbrže rastućih prigradskih naselja. U gradnju prve ovog projekta, koji predviđa izgradnju 1,2 kilometra moderne saobraćajnice, u što će biti uloženo više od dva miliona KM.

Saobraćajnica će biti širine šest metara, sa obostranim trotoarima širine 1,5 metar, fekalnom i kišnom kanalizacijom i javnom rasvjetom.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button