Politika

Stanivuković o poskupljenju vode: Sprovešćemo najveću peticiju koju je Banjaluka ikada imala (VIDEO)

Poskupljenje vode je nešto što je u ovom trenutku našim građanima neprihvatljivo, kazao je danas na pres konferenciji u Banjaluci Draško Stanivuković, poslanik PDP u Narodnoj skupštini RS.
Komentarišući najavljeno poskupljeno vode u Banjaluci, Stanivuković je zatražio od gradonačelnika Igora Radojčića, te Gradske uprave i preduzeća “Vodovod” a.d Banjaluka, da preispitaju svoju odluku i od nje odustanu.

– Struja, gradski prevoz, poštanske usluge, gorivo, registracija, odvoz smeća, parking i sada voda – sve su to stvari koje su poskupile u posljednjih godinu dana – istakao je Stanivuković.

Dodaje da su istovremeno prihodi po svakom domaćinstvu sve manji i manji.

– Odgovorni ljudi budžetske prihode povećavaju iz realnog sektora, dakle otvaranjem novih firmi, postrojenja, novih poslovnih zona, novim zapošljavanjem, a ne preko nameta građanima – poručio je Stanivuković.

On je uputio pitanje vladajućoj strukturi kada će doći do rasterećivanja privrede smanjenjem poreza i doprinosa.

Stanivuković je zaprijetio nadležnima da će, ukoliko ne povuku odluku o povećanju cijene vode, sprovesti u djelo do sada “najveću peticiju koju je Banjaluka ikada imala”.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!