Politika

Stanivuković: Od straha odbijaju moje donacije

Htio sam da, povodom školske slave Svetog Save, poklonim nekoj od banjalučkih škola nove klupe ili da od poslaničke naknade kupim djeci iz siromašnih porodica pribor i knjige, međutim sve koje sam zvao su odbili moje donacije – tvrdi narodni poslanik Draško Stanivuković (PDP).

Nakon što je direktorka OŠ “Miloš Crnjanski” poslije čuvene proslave na Petrićevcu smijenjena, niko od direktora, tvrdi on, više neće da sarađuje sa njim, plašeći se iste sudbine.

– Moj tim je nazvao nekoliko škola, svi su me odbili i rekli da ne treba. Došlo je do te mjere da se svi plaše saradnje sa mnom, pa i pod cijenu toga da mališani borave u boljim uslovima – ispričao je Stanivuković.

Stanivuković dodaje da će naći način da njegove donacije dođu do te djece, ako ne preko škola, onda preko drugih osoba.

– Naći ću neki drugi način da djeci dam knjige, i to će biti tako dok se ovo stanje na promijeni, tačnije, dok ga mi ne promijenimo – rekao je Stanivuković, te dodao da je njegov advokat provjerio kod Ombudsmana za djecu da li je protiv njega bilo prijava, gdje su mu rekli da ga nijedan roditelj nije prijavio, iako su to najavljivali čak i ministri.

Tako je njegova zamisao da povodom školske slave uruči donaciju nekoj od osnovnih škole propala, ali svakako nije prvi put.

Podsjećamo da je Univerzitetski klinički centar Republike Srpske nedavno takođe odbio Stanivukovićevu pomoć. On je najavio da će Klinici za infektivne bolesti donirati novac za sanaciju jednog kupatila, kako bi se počeo rješavati ovaj problem.

Iz UKC RS su tada poručili da nema potrebe za donacijom, s obzirom na to da je postupak javne nabavke u toku, te se zahvalili Stanivukoviću na ponudi.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!