Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Mokri i klizavi kolovozi, moguća i poledica

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi se po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, mjestimično ima i poledice, a slab snijeg koji pada u nekim područjima za sada ne stvara veće probleme.

Na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja još ima mjestimično ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu, a moguća je i poledica, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

U kotlinama i uz rijeke ima magle, ali vidljivost nije ozbiljnije ugrožena.

Na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina iz AMS skreću pažnju na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, kao i na moguća obrušavanja snježnih lavina, posebno na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Brod na Drini.

Zbog velikih smetova i dalje je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Klanci-Ulog, preko prevoja Morine.

Iz AMS na svim putnim pravcima vozačima savjetuju da voze oprezno, da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod “NIS petrol” pumpe u Trnu saobraćaj se na dionici magistralnog puta Prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na auto-putu Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Vozače iz AMS upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i postavljena je privremena signalizacija.

Zbog radova na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, na dionici Krupa na Vrbasu-Bočac od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se obustavlja na 10-tak minuta i propušta naizmjenično jednom trakom.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog klizišta jednom trakom naizmjenično se saobraća na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, te Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog klizišta u rejonu Čelića.

Zbog radova na izgradnji pješačke staze na regionalnom putu Obudovac-Lončari na snazi su izmjene u odvijanju saobraćaja.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača od ponoći do 7.00 i od 16.00 časova do ponoći na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tona i autobuse klase “M3” a zbog radova na sanaciji klizišta.

Zabrana se ne odnosi na autobuse prevoznika “Drinatransa” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republika Srpska/Federacija BiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na dionici lokalnog puta Doboj-Manastir Petrovo zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi tri po tone.

Danas se završava tradicionalna republička preventivna kampanja “Niti jedna čaša prije vožnje!”, kojom se želi ukazati na opasnosti upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Na području FBiH ugaženog snijega ili leda na kolovozima ima posebno na dionicama Bugojno-Novi Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor, Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Kupres-Šuica i Livno-Drvar-Bosanski Petrovac.

Zbog radova na sanaciji tunela “Vranduk dva”, na dionici magistralnog puta Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Zbog bezbjednosnih razloga, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Zbog radova u Hrvatskoj, potpuno je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Izvor
Srna
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button