Hronika

Grip odnio dvadeseti život u Republici Srpskoj

Još četiri pacijenta Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske preminula su od posljedica teške akutne respiratorne infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Ističe se da se radi o osobama srednje i starije životne dobi sa brojnim komorbiditetima koji su bili pozitivni na virus influence A(H1)pdm09.

Loading...

Do sada je ukupno dvadeset pacijenata u Republici Srpskoj preminulo od posljedica gripa.

“Još jednom podsjećamo građane da je neophodno primjenjivati mjere lične, a posebno respiratorne higijene kao i higijene prostora u kojem živimo i radimo te da prilikom kućnih i posjeta u bolnicama poštuju preporuke nadležnih ustanova”, napominju iz Instituta.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske svakodnevno prati epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj i regionu, kao i informacije Evropskog centra za kontrolu bolesti i Svjetske zdravstvene organizacije, a kako navode u ovoj instituciji, u toku je prikupljanje podataka iz svih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj za petu nedjelju koji će javnosti biti dostupan u utorak.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!