Magazin

Pet trikova u domaćinstvu

Vaši glavni pomagači u čišćenju kuće nisu skupe hemikalije, već kuhinjske namirnice koje već imate u ostavi: so, soda bikarbona, sirće… evo kako ćete najbolje iskoristiti so u domaćinstvu!

Dezinfekcija i pranje sunđera

Sunđeri, koje se koriste u domaćinstvu, prepuni su štetnih bakterija. Da biste ih se riješili, operite prljav sunđer, isperite ga u sapunici a zatim ga pokvasite u koncentrovanom rastvoru soli i vode na 2-3 sata. Nakon toga izgledaće kao nov!

Loading...

Za blistavo bijelu kadu

Ako je vaša kada izgubila prvobitnu bjelinu, koristite so! Pomiješate so sa terpentinom (1:1), stavite rukavice, nanesite smjesu na sunđer i istrljate kadu. Isperite toplom vodom.

Očistite odvod

Ako se začepio odvod u kadi ili lavabou, potrebno je očistiti cijevi. Uzmite 1 čašu sode bikarbone i 1/4 čaše soli, promiješajte i istresite u začepljen odvod. Zatim sipajte još 1/2 čaše sirćeta. Poslije 15 minuta otvorite slavinu sa vrućom vodom na otprilike 30 sekundi.

Gašenje požara u tiganju

Ako se slučajno zapali ulje u tiganju, nema potrebe za panikom. Sipajte so iz pakovanja direktno u tiganj, da biste ugasili vatru.

Očistiti grijnu ploču pegle

Bilo kakve naslage sa pegle možete ukloniti uz pomoć soli. Sipajte so na papir ili staru pamučnu krpu i počnite da peglate vrućom peglom, blagim pritiskanjem. Tamne fleke i prljavština će se lijepiti za so, ostavljajući grijnu ploču vaše pegle čistom.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!