Društvo

UKC demantuje Stefana Jovičića: Nedopustivo je da se direktor Đajić, ljekari i naša ustanova dovode u bilo kakvu vezu sa navodnim zataškavanjem činjenica

Kao reakcija na jučerašnji članak u kojem Stefan Jovičić iz Čelinca optužuje UKC za zataškivanje, u našu redakciju je stigao demant iz UKC-a koji objavljujemo u cijelosti.

Podsjećamo, juče je Stefan Jovičić optužio Vladu Đajića i Zorana Aleksića, generalnog direktora UKC-a i načelnika Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju UKC-a, za zataškivanje. Više o tome možete pročitati u ovom članku: Izboden mladić iz Čelinca optužuje UKC za zataškavanje (FOTO)

U skladu sa motom GlasaBanjaluke, ‘obe strane priče‘, juče smo kontaktirali UKC RS i iz ove ustanove dobili sljedeći demant:

Loading...

U vezi sa Vašim upitom koristimo ovu priliku da demantujemo navode gospodina Stefana Jovičića.

Prema riječima načelnika Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju UKC RS dr Zorana Aleksića pacijent Stefan Jovičić je odmah po prijemu hirurški zbrinut po svim protokolima liječenja. Načelnik Aleksić je istakao da generalni direktor UKC RS prof. dr sc. med. Vlado Đajić nema nikakvu vezu sa ovim slučajem te smatra nedopustivim da se direktor Đajić, ljekari i naša ustanova dovode u bilo kakvu vezu sa navodnim zataškavanjem činjenica.

Naime, otpusno pismo predstavlja medicinski dokument koji svaki pacijent dobija prilikom otpuštanja sa bolničkog liječenja. Pristup medicinskoj dokumentaciji uređen je Zakonom o zaštiti ličnih podataka, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i drugim relevantnim propisima na osnovu kojih svaki pacijent ima nesporno pravo da na lični zahtjev pristupi svojim medicinskim podacima.

Napominjemo, da pristup ličnim podacima u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka može biti ograničen u zakonom propisanim slučajevima, međutim u našoj zdravstvenoj ustanovi takav slučaj nije zabilježen te demantujemo da je gospodinu Stefanu Jovičiću onemogućen pristup njegovim medicinskim podacima.

Medicinsko osoblje UKC RS na čelu sa prof. dr sc. med. Vladom Đajićem svaki dan 24 časa, časno i odgovorno obavlja svoj posao, spašava živote i pruža najbolju zdravstvenu zaštitu jer sve navedeno i jeste dužnost i obaveza svih zaposlenih u našoj ustanovi. I ovaj put smo ponosni na naše ljekare jer su spasili jedan mladi život, te na činjenicu da je pacijent Stefan Jovičić stabilnog zdravstvenog stanja otpušten iz naše ustanove na kućno liječenje.

Poruka istog sadržaja je sinoć objavljena i na Facebook nalogu ove ustanove.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!