Politika

Vukajlović: Stanivuković se pere od odgovornosti

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Stojan Vukajlović izjavio je da poslanik PDP-a u republičkom parlamentu Draško Stanivuković peticijom protiv predloženog neznatnog poskupljenja vode u Banjaluci pokušava da se “opere” u javnosti od odgovornosti za nasilni prekid novogodišnjih koncerata, koji je gradu i njegovim stanovnicima nanio višemilionsku štetu.

Vukajlović je pozvao Stanivukovića da sličnu akciju pokrene i u Bijeljini i drugim gradova u kojima je njegov PDP na vlasti, navodeći da je u njima voda i do tri puta skuplja nego u najvećem gradu Srpske.

“Ukoliko mu je stalo do istine i pravde, Stanivuković bi trebao pozvati svog stranačkog kolegu i predsjednika Skupštine grada Bijeljina Slavišu Markovića da pod hitno snizi cijenu vode u tom gradu, jer je skoro 300 odsto skuplja nego u Banjaluci, koja ima neuporedivo veću vodovodnu i kanalizacionu mrežu”, rekao je Vukajlović.

On je podsjetio da će i sa najavljenim poskupljenjem cijena vode u Banjaluci iznositi 1,30 KM po metru kubnom, što je i dalje među najnižim u zemlji i regionu, napominjući da je u Bijeljini 3,05 KM.

Vukajlović je pozvao Stanivukovića da istu peticiju organizuje i u Kotor Varošu, gdje je njegov PDP na vlasti, a gdje je voda skuplja nego u Banjaluci.

“Krijući se iza ove i sličnih, populističkih akcija, Stanivuković pokušava da se `opere` od nesumnjive odgovornosti za štetu koju je nasilnim prekidom novogodišnjih koncerata nanio Banjaluci”, rekao je Vukajlović.

On ističe da Stanivuković organizuje ove akcije isključivo s ciljem dizanja vlastitog rejtinga u javnosti, a ne zbog navodne brige za građane.

“Јedina njegova briga je kako će izgledati na TV snimku i da li će skupiti dovoljan broj lajkova na društvenim mrežama. Siguran sam da su do sada građani uvidjeli da tom čovjeku bolje pristaje uloga u `Zadruzi` nego stolica u parlamentu”, smatra Vukajlović.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!