Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Visoke temperature napunile ambulante

Neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine napunilo je ambulante širom Republike Srpske, a ljekari navode da se pacijenti najčešće žale na visoku temperaturu, malaksalost, kašalj, te bol u kostima i mišićima.

U banjalučkom Domu zdravlja kažu da je u čekaonicama porodične medicine primjetan veći broj pacijenata sa virusnim respiratornim infekcijama.

– To je i očekivano jer se radi o infekcijama sezonskog karaktera koje se javljaju u ovo doba godine. Pacijenti se žale na povišenu tjelesnu temperaturu koja ide iznad 38 stepeni, grlobolju, te suv, nadražajan ili produktivan kašalj. Javlja se i malaksalost, te bolovi u mišićima i kostima. Najčešće komplikacije koje se javljaju su upale sinusa i pluća – rekli su u Domu zdravlja Banjaluka.

Veći broj pacijenata u posljednjih desetak dana primjetan je u i dobojskim ambulantama porodične medicine.

– Uglavnom se radi o akutnim respiratornim infekcijama. Da li to ima veze sa trenutnim temperaturama, ne znam, ali evidentan je porast broja posjeta pacijenata našim ambulantama. Oporavak oboljelih je spor, a opšta malaksalost traje i do sedam dana – rekla je epidemiolog u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Doboj Milena Brkić i naglasila da je posljednjih nekoliko dana primjetan i veći broj pacijenata sa stomačnim virozama.

Direktor Doma zdravlja Derventa Mirko Šaran kaže da u ovoj zdravstvenoj ustanovi za sada ne bilježe porast broja pacijenata, ali da se to može očekivati narednih dana zbog vremenskih prilika.

– Inače, sezona gripa u Derventi ove godine nije bila izražajna – rekao je Šaran.

U Domu zdravlja Gradiška ističu da u posljednje vrijeme konstantno bilježe pad broja oboljelih, te se nadaju da će tako biti i narednih dana.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button