Banjaluka

„Zeleni grad“: U Lazarevu nova „Aleja maturanata“

Maturanti banjalučkih srednjih škola sljedeće sedmice zasadiće sadnice u „Aleju maturanata“.

Loading...

U ovu, zajedničku akciju škola i Grada, koja je prošle godine po prvi put organizovana, planirano je da učestvuje ukupno 114 odjeljenja završnih razreda srednjih škola.

-Svako odjeljenje zasadiće jednu sadnicu i tako ćemo formirati novi gradski drovred, čime će nastati druga aleja maturanata. U saradnji sa gradskim pejzažnim arhitektom i Odjeljenjem za prostorno uređenje, za novu aleju odabrali smo lokaciju u Lazarevu, Ulicu Branka Popovića, koju će krasiti nova „Aleja maturanata“ – kazali su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Prva „Aleja maturanata“ formirana je prošle godine, u neposrednoj blizini tvrđave Kastel, u Ulici Teodora Kolokotronisa, u koju je zasađeno 105 sadnica kestena. Inicijator akcije sadnje drveća i pokretač ideje bila je Ugostiteljsko–trgovinsko-turistička škola, a koju su podržale sve banjalučke srednje škole i Grad Banja Luka.

-Banja Luka je grad zelenila, čemu će doprinijeti i nova aleja. Zelenilo pripada svima nama i dužni smo da ga čuvamo i zaštitimo – kazali su iz resornog odjeljenja i istakli da je tokom prošle jeseni u okviru velike akcije širom grada zasađeno oko 1.000 sadnica.

Istovremeno, u gradskim drvoredima radi se na orezivanju stabala i podizanju krošnji po zahtjevima građana, a sa prvim znacima buđenja vegetacije, u gradskim parkovima osvanuće više hiljada sadnica jedinstvenog tulipana sorte „Banja Luka“, narcisa i visibaba.

Prva ″Aleja maturanata″ zasađena prošlog proljeća u blizini Kastela

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!