Društvo

Ministarstvo obezbijedilo 337.000 KM za program pred polazak u školu

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijedilo je 337.000 KM za realizaciju pripremnog programa djece pred polazak u školu u 39 predškolskih ustanova i 74 osnovne škole u Srpskoj, izjavila je danas načelnik Odjeljenja za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u resornom ministarstvu Nataša Cvijanović.

– U ovaj tromjesečni program upisano je 4.500 djece, a njegovi efekti su višestruki – rekla je Cvijanovićeva uoči sastanka Aktiva direktora predškolskih ustanova Republike Srpske koji je održan u Loparama.

Loading...

Prema njenim riječima, Ministarstvo prosvjete i kulture podržava i obezbjeđuje sredstva za realizaciju ovog programa za sve predškolske ustanove u javnom sektoru, kao i za osnovne škole u sredinama gdje ne postoje predškolske ustanove.

– Efekti su višestruki i učitelji su potvrdili da je lakše raditi sa djecom koja su bila uključena u ovaj program jer imaju neka iskustva koja su im važna za sam početak nastave, radne navike i znaju kako da se ponašaju u grupi – navela je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je sastanak Aktiva direktora predškolskih ustanova Republike Srpske prilika da se diskutuje o načinu rješavanja problema u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Predsjednik Aktiva direktora Vukomir Stanković rekao je novinarima da su teme razgovora situacija u vrtićima čiji je osnivač lokalna samouprava, program pripreme djece za polazak u školu, boravak u vrtiću djece sa posebnim potrebama i smetnjama u razvoju, kao i izrada didaktičkih igračaka.

– Cilj sastanka je stalno unapređenje i što bolji i kvalitetniji rad predškolskih ustanova u Republici Srpskoj – naveo je Stanković.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!