Privreda

Vaskršnji post povećao prodaju povrća i ribe

BANJALUKA – Vaskršnji post, koji je za pravoslavne vjernike počeo danas, znatno je povećao prodaju ribe, povrća i voća na gradskoj tržnici, rekli su trgovci.

Loading...

“Zadovoljna sam prodajom ribe, već je prvi dan mnogo bolja u odnosu na dane prije posta jer mnogi građani, ali i ugostitelji kupuju ribu”, kaže Ljiljana Vujinović, prodavačica u uz ribarnici.

Dodaje da riba nije poskupjele zbog posta, a da se najviše prodaje oslić, za koga kupci treba da odvoje 5,5 KM po kilogramu, te da se dobro prodaje i skuša, koja košta pet KM.

“Girice su najjeftinije i one koštaju tri KM, cijena pastrmke kreće se od 8,5 do 10, a kilogram šarana je devet KM”, rekla je Vujinovićeva.

Osim ribe, povećana je i prodaja voća i povrća te, kako kažu trgovci, građani mnogo kupuju i šampinjone, koji po kilogramu koštaju pet KM, ali da se i banane prodaju više za vrijeme posta i da one koštaju od 1,7 do 2,5 KM.

“Kupci za vrijeme posta često kupuju i orahe, koji koštaju 15 KM po kilogramu, i bademe, čija je cijena 25 KM, ali građani ih najćešće uzimaju po 200 grama. Bolje se prodaju i lješnici, za koje za kilogram treba izdvojiti 20 KM”, kažu prodavači na tržnici.

Tijana D. rekla je da je zadovoljna ponudom i cijenama na tržnici, te da ona čitav post posti i da je došla da kupi ribu i povrće.

Jabuke                1 KM

Limun                 3 KM

Narandže            2,5 – 3 KM

Paprike               5 KM

Pasulj                  5 – 8 KM

Krompir              0,8 – 1,2 KM

Crveni luk           2 KM

Karfiol                 3 KM

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!