Sport

Rukometaši Borca U NBA ritmu do finala Kupa

Banjaluka – Bez obzira na zalihu od četiri gola stečenu u Visokom, rukometaši Borac m:tela večerašnji revanš polufinala Kupa BiH (19.30) sa Bosnom dočekuju kao da nemaju nikakvu prednost.

To je pristup koji zahtijeva trener Mirko Mikić iz više razloga. Lider na tabeli Premijer lige je opasan, posebno kada je otpisan. Naravno, obaveza i navika Borca je da u svakom meču ide na pobjedu, a posebno poslije poraza u Vogošći, koji je došao nakon 13 mečeva bez neuspjeha. Dodatni motiv svakako je i publika koja u sve većem broju dolazi na utakmice, za šta su naravno najzaslužnije dobre partije rukometaša.

– Meč u Visokom je naš najzreliji od kada sam trener. Sve je fukcionisalo kako treba, ali smo nekoliko dana poslije toga odigrali vrlo loše u Vogošći. Jednostavno, nijedan igrač nije bio na potrebnom nivou i mogu da obećavam da to neće biti slučaj. Igramo pred našom publikom i imamo motiv više da pokažemo da smo kvalitetnija ekipa. Finale bi bio zaista ozbiljan uspjeh s obzirom na raspored koji mogu da uporedim jedino sa NBA ligom. Evo, cijeli mart igramo u ritmu srijeda – subota, ali sve ćemo riješiti i biti na potrebnom nivou – rekao je Mikić.

Osovinu Bosne poslije odlaska Ivana Divkovića i Tarika Međića čine dva iskusna igrača, srednji bek Adnan Harmandić i pivot Muhamed Toromanović.

– Sve kreće od njih dvojice i moramo da budemo vrlo oprezni. Nećemo se obazirati na pobjedu koju smo ostvarili jer oni sigurno neće doći samo da odigraju utakmicu, tražiće svoje šanse. Nećemo im dozvoliti da uspiju u tome i vjerujem da ćemo se pobjedom plasirati u finale – rekao je Šešić.

Kada dobro ide na terenu lakše je i ljudima u upravi zaduženim za, narodskim rječnikom rečeno, pronalaženje novca kako bi klub funkcionisao bez problema. Sponzorski pul jači je gotovo iz dana u dan, a poljuljani imidž kluba polako dostiže nivo koji bi trebalo da ima, što je vidljivo i po broju novinarskih ekipa na jučerašnjoj pres-konferenciji. Međutim, Banjalučani su naišli na zatvorena vrata u Ministarstvu civilnih poslova BiH tražeći podršku s obzirom na to da su jedini klub iz BiH koji se još takmiči u Evropi ove sezone. Podsjećanja radi, Zrinjski je prošle godine dobio 30.000 maraka za utakmice protiv ruskog Krasnodara, pa su Banjalučanima zasmetali dvostruki aršini.

– Dobili smo odbijenicu iako smo naveli da bi nam pomoć dobro došla s obzirom na to da troškovi putovanja u Litvaniju, pa sada i u Rumuniju, nisu mali. Postoje drugi klubovi u BiH koji su dobijali novac, i to u ranijim kolima evropskih takmičenja. Zbog toga se postavlja pitanje da li je to ministarstvo nadležno za BiH ili možda za jedan entitet? I ranije smo aplicirali za sredstva koja dijele, ali uvijek smo odbijani uz objašnjenje da nam nedostaje jedan papir, što je način da vas neko kulturno odbije – rekao je član Upravnog odbora Vladimir Blagojević.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!