Banjaluka

Selak: Veliki dan za Šargovac

U banjalučkom naselju Šargovac počeli su radovi na izgradnji 900 metara centralne saobraćajnice u okviru projekta vrijednog blizu milion maraka.

Prioritet na čije rješavanje se čekalo decenijama, konačno je stigao na realizaciju a mještani imaju razloga za zadovoljstvo. Zadovoljni su i predlagači incijativa za rješavanje problema Šargovačke ulice, jer su naišli na razumijevanje i u Gradskoj upravi Banjaluka, ali i na republičkom nivou.

Loading...

Podsjetimo, na inicijativu Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka, tražena je podrška od Vlade Republike Srpske za finansiranje ovog projekta. Vlada je imala razumijevanja za mještane Šargovca i na kraju je saradnja republičkih i lokalnih vlasti urodila plodom.

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka Goran Selak kaže da je ovo veliki dan za Šargovac, kao i da treba nastaviti sa praksom saradnje i dobre komunikacije građana sa Gradom i Vladom Republike Srpske u cilju rješavanja prioritetnih problema.

– Za Grad Banjaluku, ovo je jedan od najvećih projekata saobraćajne infrastrukture u ovoj godini, a za mještane Šargovca, to je rješenje dugogodišnjeg gorućeg problema. U ime mještana želim da zahvalim Vladi Republike Srpske, a posebno predsjednici Republike Srpske  Željki Cvijanović koja je kao predsjednica Vlade imala razumijevanja za našu inicijativu, kao i Gradu Banjaluka na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem koji su učinili sve da dođe do realizacije ovog projekta. – kaže Selak.

Vrijednost ove investicije iznosi 945.000 maraka. Saobraćajnica će se graditi u dužini od oko 900 metara, širine šest metara i sa obostranim trotoarima po dva metra. U okviru modernizacije biće izgrađena oborinska i fekalna kanalizacija, javna rasvjeta i dva autobuska stajališta.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!